Produktgrupper


Produkter

Produkterna är ekologiska, endast vegetabiliska förtjockningsmedel och återfuktande ämnen. Endast äkta eteriska oljor används som doftsättning och i behandlande syfte. Inga produkter är djurtestade, inte heller råvarorna.

De flesta produkter innehåller ringblomsolja som är gjord på olivolja och giftfritt odlade ringblommor. Ringblomman har en mycket läkande effekt, men är du allergisk mot korgblommor så ta det försiktigt och testa lite i armvecket först.

Ringblomsoljan varierar lite efter säsong i färg, likaså de vegetabiliska oljorna så produkterna kan skifta lite i färg, detta gäller även aloe vera juicen. Ibland kan det förekomma några prickar i produkterna, det kommer från växtoljorna och är helt ofarligt.

OBS! Är du allergisk mot dofter kan produkterna beställas doftfria.

Om hållbarheten

Läppglans, läppbalsam, salvor och oljor är utan konserveringsmedel, övriga produkter innehåller lite konserveringsmedel (annars blir hållbarheten mycket kort) Som konserveringsmedel används phenoxyglycerin. När burken är öppnad kortar hållbarheten i nivå med att innehållet minskar. Undvik fingrar i burken, och häll aldrig tillbaka oljor och krämer, om du fått för mycket.

Hållbarheten ökar om produkten förvaras svalt och minskar om produkten förvaras för varmt eller i solljus.